Δώδεκα καλλιτέχνες, φωτογράφοι, ζωγράφοι και γλύπτες συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογική προσπάθεια να προτείνουν τον σύγχρονο καλλιτεχνικό τους λόγο εκθέτοντας μέσα στον προκλητικό χώρο του κουρείου. Δώδεκα καλλιτέχνες, δώδεκα κουρεία, δώδεκα σημεία της αθηναϊκής πρωτεύουσας προσκαλούν το θεατή σε μια καινοτόμα, θέλουν να πιστεύουν, αισθητική προσπάθεια.

Ads

Συμμετέχουν: Βασίλης Βασίλη, Δημήτρης Θεοδόσης, Δήμος Μαρουδής, Ελεάνα Χαβιαρά
Ήρα Βλαχάκη, Κατερίνα Μπιλντγιούγκα, Κωστής Καρακατσάνος, Μανώλης Αγγελάκης aka tind, Μάριον Φίσερ, Μελίνα Μοϊσιδέλης, Νίκολας Μούρ και Τζίμης Ευθυμίου.

Η αρχή γίνεται σήμερα με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Δημήτρη Θεοδόση με τίτλο “Το κούρεμα”. 

image

Ads

image

Η έκθεση γίνεται στο κομμωτήριο The Box, Θησέως 7-9 κάτω απο την πλατεία Συντάγματος (παράλληλη της Ρόμβης προς το Σύνταγμα) και 
τα εγκαίνια θα διαρκέσουν από τις 19.00 εώς τις 21.00  (τηλ/νο επικοινωνίας 210-3215553).

image

Στον… προκλητικό χώρο του κουρείου

“Καθώς η τέχνη είναι ένα φαινόμενο με φωτεινές, μα και με ιδιαίτερα σκοτεινές εκφάνσεις που σαστίζουν τον παραλήπτη του μηνύματος, αποκαλύπτοντάς του συχνά, ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού του, έτσι και η αισθητική, για να φτάσει ν’αγγίξει την ομορφιά, αναγκάζεται πολλές φορές, να κάνει τις επιλογές της μέσα από τα πιο ετερόκλιτα υλικά καθώς και ακολουθώντας ασυνήθιστους δρόμους που φαινομενικά δεν οδηγούν πουθενά ενώ στην ουσία αποτελούν καινοτόμες προτάσεις.

Οι σουρρεαλιστές και οι ντανταϊστές όχι μόνον προκάλεσαν μα και πρότειναν. Πρόταση αποτελεί και τούτη η συλλογική έκθεση δώδεκα καλλιτεχνών σε δώδεκα κουρεία, σαν προσπάθεια να αποκαλυφθεί μία αποσιωποιημένη διάσταση του ωραίου σε χώρους όπου οι άνθρωποι κυττάζονται σε καθρέπτες ενώ η φυσιογνωμία τους αλλάζει. Το κουρείο δεν είναι μόνο καλλωπισμός και πειθαρχία του κουρέα στο έργο του σαν επαγγελματία που σκύβει πάνω από το ανθρώπινο κεφάλι και το σέβεται, αλλά παραπέμπει και σε ποικίλων ειδών κοινωνικά σημαίνοντα: κούρεμα χρέους, κούρεμα εισοδημάτων, αποψίλωση του σημερινού ανθρώπου από δικαιώματα, από όνειρα και αξιοπρέπεια σε μια εποχή όπου η τέχνη καλείται να μιλήσει όχι μόνο με καλαισθησία, μα ασκώντας συνάμα κοινωνική κριτική και αφυπνίζοντας συνειδήσεις.
 
Έτσι δώδεκα καλλιτέχνες, φωτογράφοι, ζωγράφοι και γλύπτες συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογική προσπάθεια να προτείνουν τον σύγχρονο καλλιτεχνικό τους λόγο εκθέτοντας μέσα στον προκλητικό χώρο του κουρείου. Δώδεκα καλλιτέχνες, δώδεκα κουρεία, δώδεκα σημεία της αθηναϊκής πρωτεύουσας προσκαλούν το θεατή σε μια καινοτόμα, θέλουν να πιστεύουν, αισθητική προσπάθεια” αναφέρει ο Δήμος Μαρουδής εκ των συμμετεχόντων. 
 
Περίοδος εκθέσεων: Ιούνιος – Ιούλιος 2012 (Λίστα με τις ημερομηνίες εγκαινίων και την διάρκεια κάθε έκθεσης θα αναρτηθεί στο FB και στο Tumblr)*
 
Τοποθεσίες: 12 κουρεία στην Αθήνα (περιοχές: Παγκράτι, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ψυρρή, Κουκάκι,  Αμπελόκηποι, Χολαργός και Σύνταγμα; οι διευθύνσεις θα δημοσιευθούν στο FB και στο Tumblr)*
 
Ώρες: Ώρες λειτουργίας των κουρείων (το πρόγραμμα θα δημοσιευθεί στο FB και στο Tumblr)*
 
Οργανωτές: Μπλάνκα Αμέζκουα και Σωτήρης Παπανικολάου

image

Το πρόγραμμα των εκθέσεων (πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε ολόκληρη)
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μπλάνκα, 210.3615.621
Σωτήρης, 694.4127.471, [email protected]
www.arteshop.gr