Για έκτη χρονιά η Κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι – χρώμα + σίδερο» που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με την συμμετοχή να έχει ξεπεράσει τους 200  Καλλιτέχνες.

Ads

Στο Πέραμα, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα τους.

image

Η Έκθεση ξεκίνησε από το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας  εικαστικών καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.

Ads

image
image

Δέκα ημέρες από 19 Οκτώβρη έως 28 Οκτώβρη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, μαζί με τη μουσική, το θέατρο, με κινηματογράφο, με καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων δίνουν το δικό τους στίγμα αγωνιστικης ταξικής αλληλεγγύης.

image

Οι διοργανωτές καλούν σε αγωνιστικό συναγερμό τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και της νέες, να συναντηθούν με τους εργάτες με το σύνθημα:
 
Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού
και η τέχνη όπλο του.

image
 
Την έκθεση διοργανώνουν οι:

ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ  
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                             
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

image
 
Με την υποστήριξη : της Λαϊκής Επιτροπή Περάματος, της Λαϊκής Επιτροπή  Νίκαιας, της Επιτροπής Ανέργων Νίκαιας, της ΕΛΜΕ Πειραιά. 

Δείτε περισσότερα στο: perasma.org