Έκθεση με φωτογραφίες-ντοκουμέντα νέων Αιγυπτίων καλλιτεχνών, από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, διεξάγεται στην Αθήνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης, με τίτλο «Ημερολόγια επανάστασης», πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 16 Μαΐου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία και με το Κέντρο Τεχνών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Ads

Σαράντα τρεις νέοι Αιγύπτιοι καλλιτέχνες απαθανατίζουν τα ιστορικά για την χώρα τους γεγονότα, την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου η οποία οδήγησε στην πτώση του τριακονταετούς καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Από τις 25 Ιανουαρίου ως και τις 11 Φεβρουαρίου του 2011 δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου και σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, για να διαδηλώσουν κατά των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στην χώρα τους. Ανάμεσά τους πολλοί καλλιτέχνες που θέλησαν να κρατήσουν ζωντανή αυτή τη προσπάθεια μέσω του φωτογραφικού, και όχι μόνο, υλικού τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία νέων Αιγυπτίων καλλιτεχνών Agora Arts & Culture οπτικοακουστικό υλικό εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, με τίτλο The Rebirth of a Nation.

Η έκθεση «Ημερολόγια επανάστασης», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός Αιγύπτου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Ads