Με ανακοίνωσή του, ο Συνασπισμός επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά.

Ads

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα επισημαίνει ότι ο διορισμός 600 εκπαιδευτικών δεν αρκεί για την αναπλήρωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί από τη συνταξιοδότηση 6.000 συναδέλφων τους. Ταυτόχρονα, περιγράφει ως αδιανόητη την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο το να επιχειρούνται σοβαρές αλλαγές στο περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διδακτική μεθοδολογία “χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις εφαρμογής τους και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους άλλους αρμόδιους φορείς”.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός τονίζει πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εξασφαλίσει τις πιο θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και αναφέρει πως “υπό αυτούς τους όρους, η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη”.

Ads