Ads

Τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, αφιερωμένο στην καταπολέμηση της προκατάληψης του στίγματος για την ψυχική ασθένεια και του κοινωνικού αποκλεισμού, διοργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και τη ΔΕΠΑΠ από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, 11 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου και ώρα 18.30-20.00 πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» στην Παροικιά, παρουσίαση όλων των κοινωνικών φορέων και των φορέων υγείας Πάρου και Αντιπάρου (ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις των φορέων, τοπικά προϊόντα συλλόγων κλπ). Την ίδια μέρα 20.00-22.00 πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση ενάντια στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το tvxs.gr.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Διονύσης Σαββόπουλος και Λάκης Λαζόπουλος, ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιος Στυλιανίδης και η εκπρόσωπος του συλλόγου οικογενειών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας Αγγελική Τριανταφύλλου. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τοπικό συγκρότημα με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου.

Ads

Οι ομιλίες

Μετά τους εναρκτήριους λόγους του Στέλιου Στυλιανίδη και του Διονύση Σαββόπουλου (πρώτο βίντεο), ακολούθησαν οι:

Λάκης Λαζόπουλος

Στέλιος Κούλογλου

Λένα Νομίδου και Πελαγία Θεοδωροπούλου

Επίλογος

Αγώνας καλαθοσφαίρισης

Την Κυριακή 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Γήπεδο του Γυμνασίου Παροικιάς επιδείξεις και αγώνες καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού, με την πιθανή συμμετοχή διεθνών παικτών καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό και θα προβληθεί από τα ΜΜΕ σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο (ΕΤ1).

Ο Οικονομικός Δολοφόνος «χτυπά» στην Πάρο

Το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αρχίλοχος» στην Παροικιά, η προβολή της ταινίας «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου». Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός με τον Στέλιο Κούλογλου, ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.