Μια ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υγείας, μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών τους, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, εκφράζοντας την αγωνία τους για τη δραματική μείωση της επιχορήγησης, τη μείωση του προσωπικού, που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ.

Ads

 
 «Η «ΚΡΑΥΓΗ» αγωνίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί τη Δευτέρα, κατά της πολιτικής του αφανισμού των υπηρεσιών απεξάρτησης που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας απειλώντας το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων στη θεραπεία και την επανένταξη» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων. 

 
«Στην Αθήνα η πρωινή «κραυγή», με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, θα γίνει έξω από το Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών, των εργαζομένων και των φίλων του ΚΕΘΕΑ. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία» επισημαίνεται.

 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η δραματική μείωση της επιχορήγησης, οι συγχωνεύσεις που προωθούνται και η μείωση του προσωπικού, που οδηγούν στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, έχουν διαμορφώσει ένα απειλητικό, περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και τις οικογένειές τους.

Ads

 
«Ο μονόδρομος της χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και μόνο, που προωθεί το Υπουργείο στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών, κλείνει το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για τους εξαρτημένους και απαξιώνει το έργο του μακροβιότερου και αποτελεσματικότερου οργανισμού θεραπείας στη χώρα μας» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.