Ads

Μια σειρά διαδραστικής επικοινωνίας με τους νέους εγκαινιάζει σήμερα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Έτσι, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση που θα μεταδοθεί από το tvxs.

Στην συζήτηση αυτή οι νέοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν μέσω του διαδικτύου τους προβληματισμούς και τις απορίες τους γύρω από τον ιό του AIDS, τους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης καθώς και όποιο άλλο θέμα τους απασχολεί σχετικά.

Ads

Τις απαντήσεις θα δίνουν ζωντανά ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από γιατρούς, ψυχολόγους, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα αλλά και νέοι καλλιτέχνες. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr) θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν είτε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, είτε μετά το πέρας αυτής.

Με το μήνυμα «οι νέοι μιλάνε με τους νέους» μια ομάδα εθελοντών οι Socializers θα λειτουργήσουν σαν «πρεσβευτές» ενημέρωσης με ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσω των ΜΜΕ ή /και διαδικτυακά. Με έντυπο ενημερωτικό υλικό, events αλλά και απλή συζήτηση οι Socializers θα βρεθούν σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολές, σχολεία και γενικότερα σε χώρους στους οποίους κινούνται νέοι άνθρωποι. Η εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου θα είναι ταυτόχρονα και η εκδήλωση της σύστασης της ομάδας εθελοντών Socializers, η οποία θα έχει ως στόχο της την ενημέρωση των νέων σε κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η υπουργός εργασίας κ. Λούκα T. Κατσέλη, η υφυπουργός κ. Άννα Νταλάρα, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Γιαννος Λιβανός. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με στόχο την ενημέρωση για την ασφάλεια και την προστασία των νέων από τον ιό του AIDS. Είναι η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011.