Θύμα της αναλγησίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας έπεσε ένα βρέφος 13 μηνών, από την Κοζάνη, το οποίο μετά από ταλαιπωρία αρκετών ημερών κατά τις οποίες μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κατέληξε τελικά προχθές στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ads

Ο Γολγοθάς του μικρού Γιάννη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, όταν το νήπιο έκανε εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας. Το παιδί μετά το εμβόλιο εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και οι γονείς του το πήγαν σε ένα παιδίατρο του ΤΕΒΕ για να το εξετάσει ο οποίος διέγνωσε αλλεργικό άσθμα. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, δεν διαθέτει παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα, χωρίς όμως να του αλλάξουν φαρμακευτική αγωγή. Μην γνωρίζοντας τι να κάνουν, οι γονείς μετέφεραν εκ νέου το παιδί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου το παιδί άρχισε να μελανιάζει και μετά από καθυστέρηση μεταφέρθηκε τελικά στο Ιπποκράτειο όπου διασωληνώθηκε για να καταλήξει δύο μέρες αργότερα, από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός, ότι μετά το θάνατο του βρέφους χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα για να νεκροτομηθεί το άψυχο σώμα του , καθώς οι ιατροδικαστές αρνούνταν να διενεργήσουν τη διαδικασία της νεκροψίας διαφωνόντας μεταξύ τους για το σε ποιανού το ωράριό εμπίμπτει η υποχρέωση. Τα παράλογα του ΕΣΥ, δεν τελείωσαν όμως εκεί, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα οι ιατροδικαστές μπέρδεψαν τις σορούς των βρεφών και παραλίγο να διενεργήσουν νεκροψία σε άλλο βρέφος.