Να μεταθέσει την μοναδική παιδίατρο του Νοτίου Πηλίου αποφάσισε η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να… καλύψει εφημερίες στο νοσοκομείο Λαμίας. Το πρόβλημα που θα προκληθεί για τις εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά από την έλλειψη της μοναδικής παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς- μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αργαλαστής, με έγγραφό τους προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και ζητούν μεταξύ άλλων, την επαναξιολόγηση της απόφασης για την μετακίνηση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Λαμίας για κάλυψη εφημεριών.

Ads

Όπως τονίζουν, «Χωρίς να θέλουμε να παραγνωρίσουμε τους λόγος που σας οδηγούν σ’ αυτή την «λανθασμένη» για μας απόφασή σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

α) Η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής είναι η μοναδική παιδίατρος σ’ αυτό το μεγάλης έκτασης κομμάτι του Νομού Μαγνησίας δεδομένου ότι σ’ όλη αυτή την περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα ιδιώτης παιδίατρος προκειμένου εμείς οι γονείς να πάμε τα παιδιά μας σε περίπτωση ανάγκης ή ακόμη για τακτικό έλεγχο ή εμβολιασμό.

β) Η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής γνωρίζει άριστα το ιστορικό των παιδιών μας, μιας που μετά από πολλά χρόνια εργασίας της στο Κέντρο Υγείας η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό της είναι απεριόριστη. Η σχέση που έχει αναπτύξει με τα παιδιά μας και όλους εμάς τους γονείς είναι άριστη και το ενδεχόμενο της μετακίνησής της για εφημερίες σε άλλο Νοσοκομείο θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα καθώς μέχρι σήμερα είναι η μοναδική παιδίατρος στην οποία εμπιστευόμαστε την πολύτιμη υγεία των παιδιών μας.

Ads

γ) Το σταμάτημα των εφημεριών της στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σημαίνει πρακτικά ότι για κάθε περιστατικό επείγον ή μη η απόσταση από το κοντινότερο παιδιατρικό Ιατρείο απέχει ως δύο ώρες , χρόνο πάρα πολύ για τυχόν δυσάρεστές εξελίξεις».

Όπως τονίζουν οι γονείς, «η παιδίατρος, πρέπει να κάνει τις εφημερίες της στο Κ.Υ Αργαλαστής όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί τη χρειαζόμαστε και γιατί υπάρχουν ανάγκες και περιστατικά που πρέπει να τα καλύπτει ένας παιδίατρος και σ’ αυτήν τη περιοχή. Ευελπιστούμε ότι η επιστολή μας δεν θα καταλήξει στα «υπόψη» αλλά οι ενέργειες και οι αποφάσεις σας θα είναι τέτοιες που 15.000 συμπατριώτες μας και πολλοί επισκέπτες της περιοχές μας θα σας ευχαριστούν. Διαφορετικά σε τυχόν περίπτωση δυσάρεστης εξέλιξης σε παιδιατρικό περιστατικό, παρακαλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας».