Μια διαμάχη μεταξύ δύο ποδοσφαιρικών ομάδων παίδων αποτελεί υποκρύπτει το νέο ρατσιστικό κρούσμα στα Χανιά, μετά από μια σειρά αντίστοιχων γεγονότων κατά τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟΑΔ καταγγέλλει την ομάδα της παλιάς πόλης “Ιωνία Χανίων” ότι χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό ξένων παιδιών στα οποία δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν.

Ads

Ο προπονητής και οι παράγοντες του ΑΟΑΔ κατέθεσαν ένσταση κατά της Ιωνίας Χανίων από την οποία νικήθηκαν στο μεταξύ τους ματς, επειδή στον συγκεκριμένο αγώνα χρησιμοποίησε πολλούς αλλοδαπούς μαθητές.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης “το γεγονός αυτό (το να επιζητάς να κερδίσεις στα χαρτιά – και όχι στο γήπεδο – ένα αγώνα παίδων και μάλιστα με ενστάσεις που υποκρύπτουν ρατσιστικά κίνητρα) , αποτελεί ντροπή για κάθε αθλητικό σωματείο και κάθε άνθρωπο του αθλητισμού. Ιδιαίτερα εκείνων, στους οποίους ως προπονητές-παιδαγωγοί, οι γονείς εμπιστεύονται τα μικρά παιδιά τους, για να μυηθούν στις αξίες της αθλητικής άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού”.
Το θέμα έχει φτάσει και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή των παιδικών τοπικών πρωταθλημάτων, η οποία καλείται πλέον να αποφασίσει για την τύχη της συγκεκριμένης ένστασης.

Ωστόσο, οι κοινωνικοί φορείς των Χανίων εντάσσουν το περιστατικό μεταξύ των κρουσμάτων ρατσισμού που το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα στα Χανιά με τις απρόκλητες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στο δρόμο και σε χώρους ψυχαγωγίας, με εμπρησμούς σπιτιών συμπολιτών μας που είναι αλληλέγγυοι στους μετανάστες, με το διπλό χτύπημα στην Εβραϊκή Συναγωγή κλπ.

Ads