Για μικροαδικήματα βρέθηκε στα κελιά των φυλακών ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος ζει με τεχνητή καρδιά. Ο εισαγγελέας υπηρεσίας στην Αθήνα, αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή της ποινής για λόγους υγείας και έστειλε στη φυλακή τον 37χρονο μαζί με την τεχνητή καρδιά, ένα μηχάνημα που έχει αυτονομία μόλις 2 ωρών, με συνέπεια να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του κρατουμένου.

Ads

Ο 37χρονος συνελήφθη στην Κερατέα Αττικής και μετά τη δίκη του πλήρωσε την εξαγοράσιμη ποινή που του επιβλήθηκε. Ωστόσο, για τη δεύτερη ποινή άσκησε έφεση ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσής της για λόγους υγείας, αίτημα που απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Χίο με το πλοίο της γραμμής και συνοδεία αστυνομικών, πάντα μαζί με την τεχνητή καρδιά του. Αρχικώς μεταφέρθηκε στις φυλακές του νησιού, μετά στο νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια ξανά στις φυλακές.

Ο 37χρονος είναι ο ένας από τους 18 έλληνες που ζουν με τεχνητή καρδιά και όταν έγινε γνωστή η περίπτωσή του αποφασίστηκε, με παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου όμως επίσης δεν πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας για την διαβίωσή του.

Ads

Το θέμα έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα της Χίου «Αλήθεια» ενώ σε δηλώσεις του ο αστυνομικός υποδιευθυντής Χίου Στράτος Κουρασάνης τόνισε πως «τριάντα χρόνια στην υπηρεσία δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο».