Έξι τεμαχισμένα πτώματα έχουν βρεθεί στη χωματερή Άνω Λιοσίων τους τελευταίους μήνες που στην πλειοψηφία ανήκαν σε μετανάστες ασιατικής καταγωγής. Τα μακάβρια ευρήματα ανακάλυψαν κατά καιρούς ρακοσυλλέκτες και εργαζόμενοι της περιοχής οι οποίοι βρήκαν τα πτώματα διαμελισμένα.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που διερευνούν τις υποθέσεις αναφέρουν πως τα κίνητρα δολοφονίας διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Μια πιθανή αιτία μπορεί να είναι η αδυναμία καταβολής των «προσυμφωνυμένων» χρημάτων απο παράνομους μετανάστες στους δουλεμπόρους για τη μεταφορά τους στη χώρα. Άλλα ενδεχόμενα είναι οι απαγωγές απο ομοεθνείς τους και οι προσωπικές διαφορές.

Η πρώτη «μακάβρια ανακάλυψη» έγινε στις 8 Δεκεμβρίου απο ρακοσυλλέκτες. Στις 5 Γενάρη, ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν ανάμεσα στα σκουπίδια απο υπάλληλο του ΧΥΤΑ Φυλής. Την επομένη μετά απο πυρκαγιά σε διαμέρισμα των Αμπελοκήπων οι πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένα τα υπόλοιπα μέλη του ίδιου ατόμου. Πρόκειται για άνδρα υπήκοο Πακιστάν ο οποίος κατοικούσε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Μέσα σ’αυτό βρέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος μετανάστης.

Τα περισσότερα πτώματα φαίνεται ν’ ανήκουν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ σε Πακιστανούς άνδρες ενώ τα κίνητρα φαίνεται να διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Το κοινό στοιχείο της υπόθεσης είναι οτι οι δολοφόνοι προσπαθούν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους «πετώντας» τα θύματά τους σε κάδους απορριμμάτων.
Σώμα μελαμψού άνδρα με κομμένο κεφάλι, χέρια και πόδια βρέθηκε επίσης απο εργαζόμενους στη χωματερή , στις 18 Φεβρουαρίου. Τραγικό είναι το γεγονός οτι μετά απο ένα μήνα βρέθηκαν ακρωτηριασμένα πόδια στη θέση «Ταμπάνι» της Φυλής που πιθανόν ανήκουν στον ίδιο άνδρα.

Ads

Πριν λίγο διάστημα η φρίκη συνεχίστηκε με το πτώμα 34χρονης γυναίκας που βρέθηκε στο ΧΥΤΑ, στις 26 Απριλίου για το οποίο ανακοινώθηκε πως δολοφονήθηκε από τον 29χρονο ξάδελφό της λόγω ερωτικής αντιζηλίας.