Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να καταβάλει τη μισθοδοσία τους. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.

Ads

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσής τους την 18η Μαρτίου κατέλαβαν το Δημαρχείο Λέσβου και τις υπηρεσίες του Δήμου στις 21 του μηνός. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου ισχυρίζεται ότι για πολλοστή φορά δεν καταβλήθηκαν οι μισθοί τους, συγκεκριμένα για τον δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Το φαινόμενο αυτό όμως, υποστηρίζουν, είναι συχνότατο από την αρχή του χρόνου. Επιπλέον, οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών του πρώην Δήμου Μυτιλήνης, δεν έχουν πληρωθεί από το Σεπτέμβριο του προηγούμενοι χρόνου

Την Τρίτη πραγματοποίησαν κι άλλη πορεία στο τέλος της οποίας επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την πρόθεση να προωθηθεί στον γραμματέα της κ. Χατζημιχάλη. Αργότερα την ίδια μέρα αποφασίστηκε μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων συνέχιση της κατάληψης και για την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Για την Τετάρτη αποφάσισαν να παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, όπου αναμένεται ο Δήμαρχος να εισηγηθεί το επ’ αόριστον κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου, ενέργεια που ο Σύλλογος Εργαζομένων χαιρετίζει. Εκεί σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να ζητήσουν, όπως αναφέρουν, την πληρωμή όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου. Ο δήμαρχος δηλώνει ότι θα ζητήσει από την ΚΕΔΚΕ την σύγκλιση γενικής συνέλευσης για το ζήτημα ενώ τονίζει πως αν δεν υπάρξει λύση, θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου στη Βουλή.

Ads