Στη σύλληψη 2 γυναικών στην περιοχή της Νάουσας προχώρησε η αστυνομία, οι οποίες χρησιμοποιούσαν πλαστές συνταγές με το λογότυπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να λαμβάνουν φάρμακα από φαρμακεία της Νάουσας και της Βέροιας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ads

Μετά από ενημέρωση του Ιδρύματος από φαρμακοποιό της πόλης της Νάουσας, διενεργήθηκε άμεσος έλεγχος σε όλα τα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό όλων των πλαστών συνταγών και την ενημέρωση των Τμημάτων Ασφαλείας Νάουσας & Βέροιας, του Διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ Βέροιας, η πλαστή σφραγίδα του οποίου υπήρχε στις συνταγές, του Πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και όλων των φαρμακοποιών του Νομού, με σαφείς εντολές για δράση, σε περίπτωση επανεμφάνισης του φαινομένου.

Μετά από την σχετική εντολή της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την απόδοση κάθε διοικητικής και ποινικής ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με έγγραφά του έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όσο και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος σε όλη την Ελλάδα ώστε να αποτραπούν και να παταχθούν φαινόμενα απάτης

Ads