Έξι άτομα οδηγούνται στη δικαιοσύνη στις 2 Ιουνίου 2011, ως βασικοί υπαίτιοι για τις ολέθριες πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007. Η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου, όπου κι έχουν κληθεί να καταθέσουν 125 μάρτυρες.

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», τρία χρόνια έρευνας χρειάστηκαν οι δικαστικές αρχές της Ηλείας για να παρέπεμψουν σε δίκη έξι άτομα, κάποιοι εκ των οποίων πολιτειακοί παράγοντες: ο νυν αντιπεριφερειάρχης και πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, η συνταξιούχος του ΟΓΑ Σοφία Νικολοπούλου, ο ευρισκόμενος σε αργία πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων Νικόλας Μιχαλόπουλος, ο Παναγιώτης Τσούρας, εποχικός φύλακας και ο Φώτιος Παππάς, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλοι παραπέμπονται με τις κατηγορίες εμπρησμού δάσους από αμέλεια, εμπρησμού πραγμάτων από αμέλεια και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δε φέρουν καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα.

Η υπόθεση πολύ πιθανόν να κατέληγε στο αρχείο, όπως είχε αποφασίσει με σχετική διάταξή της η πρώην αντεισαγγελέας Πύργου για τα 26 θύματα στην Αρτέμιδα Ζαχάρως, αν δεν είχαν ασκήσει προσφυγές κατά της διάταξης ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Πατρών, ο Γεώργιος Παρασκευοπουλος (πατέρας, σύζυγος και υιός των 6 τραγικών θυμάτων-μελών της οικογένειάς του) και η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του εποχικού πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου.

Ads