Σκηνές αγριότητας και μάλιστα με δράστες μικρά παιδιά εκτυλίχθηκαν προ ημερών στη Σπάρτη εις βάρος μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η τοπική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μια ομάδα περίπου δέκα εφήβων προσπάθησαν, χρησιμοποιώντας στουπιά και κηροζίνη, να βάλουν φωτιά σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που διαμένουν σε ένα παλιό σπίτι λίγο έξω από την πόλη.

Οι δράστες είναι όλοι έφηβοι, ηλικίας 14 έως 18 ετών, και επιτέθηκαν οργανωμένα στο σπίτι των μεταναστών, γύρω στις 9 το βράδυ και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι.

Οι μετανάστες πρόλαβαν να διαφύγουν από το κτίριο, το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καούν τα κουφώματα του ενός από τους δύο ορόφους μαζί με προσωπικά είδη των μεταναστών.

Ads

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, το συμβάν καταγράφηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ως «επεισόδιο που προέκυψε από προσωπικές διαφορές» ανάμεσα σε μαθητές και μετανάστες ως συνέχεια κάποιων αντεγκλήσεων προηγούμενων ημερών ενώ το σπίτι των μεταναστών έχει τεθεί σε διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Η Πρωτοβουλία σημειώνει με νόημα πως η επιτήρηση επιβλήθηκε όχι στους δράστες αλλά στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας και καλεί σε συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.