Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο συγκέντρωση κατοίκων οι οποίοι εξέφρασαν την «αντίθεσή τους στο μεθοδευμένο ξεπούλημα του τόπου τους», καθώς την Παρασκευή εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου που ζητά την αποδέσμευση του λιμανιού του νησιού από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι επιδιώκουν τη δημιουργία μιας μαρίνας «ραμμένη» στα μέτρα και τις ανάγκες του νησιού.

Ads

 
Διαμαρτυρία
 
Την κινητοποίηση των κατοίκων υποστήριξαν όλοι οι φορείς του νησιού με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, καπετάνιος Πασχ. Πασχάλης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρίας Μαθηνός, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, και ο καπετάνιος Ιωαν. Παρίσης, Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Σκιάθου. Χαιρετισμό Απηύθυνε και ο π. Γεώργιος Σταματάς.
 
Μετά τους χαιρετισμούς, οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου όπου προβλέπεται να χωροθετηθεί μαρίνα.
 
image

«Η κινητοποίηση αυτή είναι η απαρχή του αγώνα μας για να αποτρέψουμε την βίαιη επέμβαση στο λιμάνι μας και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση κάθε έργου που θα λαμβάνει υπόψη του την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα σέβεται την αισθητική του τοπίου και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας», δηλώνουν Σκιαθώτες.
 
image

Επιτροπή Αγώνα
 
Στις 25 Μαρτίου κάτοικοι της Σκιάθου ίδρυσαν την Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα Σκιάθου.
 
Στην ιδρυτική τους διακήρυξη αναφέρουν ότι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός τουριστικού λιμένα (μαρίνας) η οποία δεν θα είναι δυσανάλογη με το μέγεθος του νησιού και θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου και στην ευημερία των κατοίκων της.
 
Οι ίδιοι καλούν χαρακτηριστικά τους συντοπίτες τους να αγωνιστούν η μαρίνα που θα δημιουργηθεί να είναι προσαρμοσμένη στην αισθητική του τοπίου και να σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.
 
Ταυτόχρονα τονίζουν ότι η σύσταση της επιτροπής έγινε για να υποστηρίξει τη δεδηλωμένη αντίθεση της δημοτικής αρχής στη δημιουργία μαρίνας που αναφέρεται στο ΦΕΚ 799 του 1999, η οποία σύμφωνα με τους νησιώτες θα είναι «υπερμεγέθης, αντιαναπτυξιακή και περιβαλλοντικά καταστροφική».
 
«Η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου καλεί όλους εσάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε από κοινού για ορθολογική, ρεαλιστική και σύγχρονη ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ιδιομορφία του κάθε τόπου ώστε να προσφέρουμε στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει», αναφέρουν σε κάλεσμά προς τους συμπολίτες τους τα μέλη της επιτροπής. 

Ads