Με τα πρώτα προβλήματα υγείας να κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους συνεχίζουν την απεργία πείνας και οι 50 εργάτες- μετανάστες που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα δύο απεργοί πείνας, ηλικίας 23 και 25 χρόνων μεταφέρθηκαν στην Παθολογική Κλινική εφημερεύοντος νοσοκομείου με επεισόδιο απώλειας συνείδησης και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ads

Ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης

Οι γιατροί που τους παρακολουθούν αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι απεργοί πείνας «εμφανίζουν πρόδρομα σημεία εξασθένισης, όπως αδυναμία έγερσης, ζάλη, ορθοστατική υπόταση, κράμπες και υπογλυκαιμία».

Οι ίδιοι οι απεργοί πείνας, καθώς και οι εκπρόσωποί τους δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και με νέο βίντεο, στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους συναγωνιστές τους στην Αθήνα.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται όμως και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των μεταναστών. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κάνει δεκτό ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» και να δηλώσει την υποστήριξη του Δήμου, στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας. Παράλληλα με την απόφαση αυτή ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των μεταναστών. Να θυμίσουμε ότι ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης δεν έγινε δεκτό στο δήμο της Αθήνας, καθώς καταψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου Γ. Καμίνη και από την Χρυσή Αυγή.

Την Τετάρτη η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο στις 19:00, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των απεργών πείνας, του κοσμήτορα της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Ν. Παρασκευόπουλου, του αντιπροέδρου της ΕΕΔΑ Κ.Τσιτσελίκη, εκπροσώπου των Πρωτοβάθμιων σωματείων και μέλους της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας.

Την Παρασκευή η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης οργανώνει νέα διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των Β.Λέκκα, Δ. Ζερβουδάκη, «Υπόγεια Ρεύματα» και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.