Το 1ο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λιβαδειάς πραγματοποιείται σήμερα 14 Ιουνίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο θολωτό Κρύας.       

Ads

 
Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 18:00 με τα εγκαίνια έκθεσης γελοιογραφίας με θέμα το φασισμό και τον ρατσισμό, που φιλοξενείται στο ισόγειο του Νερόμυλου. Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου, εκτίθενται έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 
Το φεστιβάλ συνεχίζεται με τη διεξαγωγή συζήτησης – συνέλευσης στις 20:00, με θέμα την «όξυνση του φασισμού ως απότοκου της κρίσης και την απάντηση της κοινωνίας».  Παράλληλα θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιών από τον Γιώργο Λάιο για τους μικρούς φίλους.
 
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία στις 22:00 με τη συμμετοχή των «splash», «carpe diem», «camel toe» και «εντέχνως».
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών και παιδικό εργαστήρι.
 
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας