Την άμεση απελευθέρωσή τους και την προώθησή τους από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Βένα του Έβρου διεκδίκησαν και εν μέρει πέτυχαν οι μετανάστες που κρατούνταν εκεί προερχόμενοι κυρίως από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ.

Ads

Τα ξημνερώματα της Τρίτης οι 124 μετανάστες εξεγέρθηκαν διεκδικώντας να τους επιτραπεί η μετακίνησή του ςαπό το κέντρο κράτησης προς την Κομοτηνή και άλλες πόλεις καθώς κάποιοι από αυτούς παρέμεναν εκεί επί τρεις μήνες χωρίς καμία δικαιολογία και κανέναν λόγο.

Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε χώρους του κέντρου κράτησης και κάποιοι από αυτούς αυτοτραυματίστηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική αλλά και ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο tvxs ο κ. Γιαννακίδης οι μετανάστες ζήτησαν την απελευθέρωσή τους αίτημα που εν μέρει ικανοποιήθηκε ενώ τόνισε πως η Νομαρχία κάνει ότι μνπορεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Ads

Τελικά, ελεύθεροι αφέθηκαν περίπου 30 μετανάστες ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απελευθερωθεί ακόμα ένας μικρός αριθμός κρατουμένων.