Απίστευτο επεισόδιο ρατσιστικής συμπεριφοράς υπαλλήλου ασφαλείας εναντίον αλλοδαπών μεταναστών εκτυλίχθηκε στο πλοίο ELYROS της εταιρίας ΑΝΕΚ, ενώ την υπόθεση έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση.

Ads

Τη δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ένας υπάλληλος φύλαξης του πλοίου, εξανάγκασε περίπου 15 αλλοδαπούς επιβάτες να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο υπό την εποπτεία του. Όπως μαρτυρούν οι επιβάτες του δρομολογίου Πειραιάς-Σούδα, που ήταν παρόντες στο συμβάν, ο υπάλληλος απειλούσε ότι τους κλειδώσει και θα καλέσει την αστυνομία να τους παραλάβει, μόλις αφιχθεί το ELYROS στο λιμάνι της Κρήτης.

Παράλληλα, δεν δίστασε να αποσπάσει παράνομα τα χαρτιά των αλλοδαπών και να τα κρατήσει. Όταν ένας διαμαρτυρόμενος για το συμβάν επιβάτης ζήτησε εξηγήσεις από το φύλακα έλαβε την απάντηση, ότι εκείνος φρόντιζε για την αποτροπή κλοπών στο καράβι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Μιχάλης Κριτσωτάκης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενοι στου υπουργούς Περιφέρειας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και Προστασίας του Πολίτη. Τα ερωτήματα που έθεσαν, αφορούσαν στο αν έχει διαταχθεί έρευνα, ώστε να διερευνηθεί το συμβάν, αλλά και με ποιό τρόπο διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας υπέρ των επιβατών στα πλοία, ώστε να αποτρέπονται κάθε είδους αυθαιρεσίες.

Ads