Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε χθες η προσφυγή του ευρισκόμενου σε αργία
δήμαρχου Ζαχάρω Πανταζή Χρονόπουλου. Ο εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος
Γεώργιος Παντελής εισηγήθηκε αρνητικά και αν το δικαστήριο υιοθετήσει την
εισαγγελική πρόταση, το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο, τότε ο κ. Χρονόπουλος κηρύσσεται οριστικά έκπτωτος, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Ads

O λόγος τώρα για το ζήτημα των παράνομων προσλήψεων στο τοπικό ΚΕΠ και το διορισμό ανθρώπων του δημάρχου, για το οποίο, εξάλλου, ο κ. Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό δυο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ο κ. Χρονόπουλος μετά την πρώτη καταδίκη του αυτή είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος, όμως, επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οκτώ μηνών. Τώρα, λοιπόν, προσέφυγε και πάλι στο δικαστήριο για τη δεύτερη καταδίκη του και η σχετική απόφαση αναμένεται σε περίπου δυο μήνες.

Την ίδια στιγμή, μήνυμα μηδενικής ανοχής στους τοπικούς παράγοντες που επιχείρησαν με αυθαίρετο τρόπο να καθαιρέσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης και να αναδείξουν νέα δημοτικά όργανα, έστειλε με την παρέμβασή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ads

Συγκεκριμένα, παράνομη χαρακτήρισε την εκλογή του δημοτικού συμβούλου της Ζαχάρως, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τα έτη 2011-2012, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αναστάσιος Αποστολόπουλος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κων. Αλεξανδρόπουλος με έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές καταγγέλλει την κατάσταση στο Δήμο και αμφισβητεί πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, το οποίο διέταξε την αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του γ.γ. για παράταση της αργίας του Πανταζή Χρονόπουλου λόγω της παραβατικότητάς του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πάντως, για το θέμα αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.