Τεταμένο είναι το κλίμα στην περιοχή Παπανικολού στην Αιγιάλεια Αχαΐας, όπου άρχισε σήμερα να κατασκευάζεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Κάτοικοι του Ερινεού και των γύρω χωριών έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, προκειμένου να μην επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τον ΧΥΤΑ.

Ads

Τα πρώτα μηχανήματα άρχισαν να εμφανίζονται από τις 03:30 τα ξημερώματα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, στο σημείο έχουν αναπτυχθεί εννέα διμοιρίες των ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορες της Αχαΐας και έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο που πρόκειται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

image
 
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της αστυνομίας, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στον Ερινεό και τα γύρω χωριά, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την έκτακτη κατάσταση.
 
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν άμεσα στον χώρο του ΧΥΤΑ και λίγη ώρα αργότερα έφθασαν τα μηχανήματα του εργολάβου.

image
 
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ιδιοκτησίες για τις οποίες η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί κατά πόσο έχουν περάσει στα χέρια του δημοσίου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.
 
Πάντως, όπως μεταδίδει το patrastimes.gr, τα μηχανήματα έχουν μπει στις εκτάσεις αυτές και αυτή την ώρα κόβουν ελιές και ξεριζώνουν αμπέλια.

Ads