Την αντίδραση της επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως προκάλεσε η ανακοίνωση για την διεξαγωγή Κεντρικής Πολιτικής Εκδήλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Πανελληνίου, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν:

“Η Επιτροπή Αγώνα γιά την Προστασία του Πεδίου του Αρεως καταγγέλει το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποιεί συγκέντρωση στο γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου την Πέμπτη 18-2-2010.

Είναι γνωστό ότι εδώ και 11 χρόνια ο Πανελλήνιος, υπό την προεδρία Κυριακού κόβει δέντρα και χτίζει παράνομα κτήρια μέσα στο Πεδίο του Αρεως. Τα 5 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υπάρχουν και οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στις παράνομες επεκτάσεις του Πανελληνίου είναι γνωστά.

Ads

Οποιαδήποτε εκδήλωση επίσημου φορέα μέσα στα παράνομα κτήρια είναι μιά ντε φάκτο νομιμοποίηση τους. Επι σειρά ετών έχουν καταγγελθεί όλες οι παρουσίες πολιτικών, δημάρχων, βουλευτών και υπουργών των κυβερνητικών σχηματισμών στις φιέστες του Κυριακού στα παράνομα και αυθαίρετα κτήρια.

Τώρα έχουμε ακόμα μία απόπειρα νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών στο χώρο εκ μέρους του Κυριακού με την συναίνεση και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Προς τι λοιπόν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής μας ενάντια στις παρανομίες του Κυριακού;

Η υποκρισία σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο περισσεύει”.

Για το τέλος της συμμετοχής της στα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η πρώην διαμερισματική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Μαρίνα Βήχου, καθώς όπως αναφέρει σε δική της ανακοίνωση: “τυχαίνει να είμαι η μία από τους τρεις που διώκονται γιά την “παράνομη δεντροφύτευση” και ακόμα δεν έχω απωλέσει τη μνήμη μου”.