Πειθαρχική ποινή τρίμηνης παύσης από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα, με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις, επιβλήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου σε καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ads

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε από το πανελλήνιο αυτό όργανο για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ, μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών της Σχολής στα συλλογικά τους όργανα (Σύλλογοι Φοιτητών και πολιτικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ), ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε εκφοβισμούς και απείλησε φοιτητές με τη βαθμολογία των μαθημάτων που θα έδιναν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου του 2007, σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής Σχολής (27/6/2007).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο εγκαλούμενος «τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της επίδειξης διαγωγής βαρέως απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις φοιτητών, οι ίδιοι δέχθηκαν απειλές ότι δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου, εάν στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα. Μάλιστα, γινόταν χρήση απειλής ενός «τόξου» καθηγητών, που «θα δυσαρεστούνταν» εάν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.

Ads

Άλλοι φοιτητές σε καταθέσεις τους ανέφεραν ότι οι καθηγητές που τους εμφάνισαν ως «τόξο», ήταν καθηγητές μαθημάτων «αποφασιστικών» για τη λήψη του πτυχίου τους, ενώ άλλοι ότι χρωστούσαν μαθήματα των καθηγητών που εμφανίζονταν στην ομάδα αυτή.

Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές, οι οποίες διενήργησαν ΕΔΕ, τα πορίσματα της οποίας επιβεβαίωναν πλήρως τις καταγγελίες και υποβλήθηκαν στο Πανελλήνιο Πειθαρχικό Όργανο.