Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γιαννόπουλος και Παντελής Κουκουλεκίδης για 45άρι έργο της νομαρχίας, το οποίο εμφανίζεται ότι έγινε στην περιοχή του δήμου Βερτίσκου, αλλά όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», δεν κατασκευάστηκε ποτέ! Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση σε πταισματοδίκη.

Ads

«Δε μπορεί ο κ.Ψωμιάδης να μας κοροϊδεύει με φθηνές δικαιολογίες. Ζητάμε έρευνα και απόδοση ευθυνών» δήλωσε, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Γιαννόπουλος.

O εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη. H έρευνα έχει τη μορφή της κατεπείγουσας και με αυτή παραγγέλθηκε να καταθέσουν ως ύποπτοι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών που υπογράφει την έγκριση του κονδυλίου των 45 χιλιάδων ευρώ, αλλά και ο εργολάβος που παρουσίασε το έργο ως ολοκληρωμένο. Επίσης, έχουν καλούνται να καταθέσουν ο δασάρχης Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Βερτίσκου.