Διαπιστωτική πράξη εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος με την οποία ορίζεται ως δημαρχεύων στο Δήμο Ζαχάρως, ο πέμπτος σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Πανατζή Χρονόπουλου, Γιώργος Μπάμης.

Ads

Σημειώνεται ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος έχει τεθεί σε αργία, από τον Ιούλιο του 2010, για πρόκληση οικονομικής ζημίας στο Δήμο, με απόφαση του γενικού γραμματέα Δυτικής Ελλάδας, Τάσου Αποστολόπουλου.

Οι τέσσερις πρώτοι σε σταυροδοσία δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Πανταζή Χρονόπουλου αρνήθηκαν να αναλάβουν τη θέση του δημάρχου.

Ο Γιώργος Μπάμης, ο οποίος, σύμφωνα με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με γραπτή του δήλωση αποδέχθηκε τη θέση, θα ορκιστεί την Κυριακή.

Ads

Από την πλευρά του, ο Πανταζής Χρονόπουλος, είχε προσφύγει στο ΣτΕ και αρχές Δεκεμβρίου το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του, δεχόμενο την απόφαση της Περιφέρειας που θέτει σε αργία τον δήμαρχο της Ζαχάρως. Στις εκλογές του 2010, ο Πανταζής Χρονόπουλος, έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα και εξελέγη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,62% και αυτο-ορκίστηκε αν και έχει τεθεί σε αργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, που είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, ύστερα από αλληλογραφία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ορκίστηκε, υπό το φως των κεριών φως, με τα μέλη της παράταξής του, στις 30 Δεκεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ζαχάρως, επειδή οι πόρτες του κτιρίου βρέθηκαν κλειστές.