Έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Κούρδων προσφύγων στον νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρo, που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον δήμο Λαυρεωτικής, καθώς το κτίριο στο οποίο σήμερα διαμένουν έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ads

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο Λαυρίου ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης και ο γ.γ. Πρόνοιας, Γιώργος Κατριβάνος, με τον διευθυντή του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου, τον δήμαρχο, εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού και την επιτροπή των Κούρδων προσφύγων, συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης και η επιτροπή των προσφύγων ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δεσμευθεί εγγράφως ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα έχει επισκευαστεί το κτίριο Α, όπου διαμένουν σήμερα, ένα κτίριο που έχει κριθεί από την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου επικίνδυνο και κατεδαφιστέο.

«Ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με αισθήματα φιλοξενίας, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε η χώρα μας να εκτεθεί ούτε προς τον κουρδικό λαό, ούτε προς τη διεθνή κοινότητα. Στη δύσκολη, όμως, περίοδο που περνάει η πατρίδα μας και σε καιρούς που το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πλήττεται καίρια, καμία ρητή δέσμευση δεν μπορεί να γίνει» υπογράμμισε ο υφυπουργός και ζήτησε από την αντιπροσωπεία των προσφύγων να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση τους έως το τέλος Ιουλίου.