Του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)

Ads

Κοινό μέτωπο συγκρότησαν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο ΛΑΟΣ διαμαρτυρόμενοι για την υποστολή των σημαιών του δήμου Θεσσαλονίκης- που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο- από τους χώρους της ΔΕΘ. Τα πυρά τους, όμως, είχαν λάθος αποδέκτη, τη διοίκηση της ΔΕΘ. Η αρμόδια διοίκηση της HELEXPO απάντησε από την πλευρά της ότι δική της ήταν η απόφαση να μην αντικαταστήσει τις παλιές σημαίες του Μέγα Αλέξανδρου, λόγω κόστους, αλλά και λόγω στολισμού της ΔΕΘ μόνο με την ελληνική σημαία!

Η υποστολή των σημαιών θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» τόσο για τον κ. Παπαγεωργόπουλο όσο και για τον ΛΑΟΣ, αν η απόφαση της υποστολής ανήκε, όντως, στον πρόεδρο της ΔΕΘ, Γιάννη Κωνσταντίνου, στο πρόσωπο του οποίου οι πρώτοι έχουν βλέπουν τον «εχθρό» του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας!

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου εμπνεύστηκε το λάβαρο με τον Μέγα Αλέξανδρο, έκανε την αρχή. Κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου διαμαρτυρήθηκε έντονα για την υποστολή των εν λόγω σημαιών από τους χώρους της Έκθεσης, ενώ παρακινούσε και τους παρευρισκόμενους να πάνε στα γραφεία της ΔΕΘ να διαμαρτυρηθούν. Στο χορό μπήκε αμέσως με ερώτηση στη Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και Υποψήφιος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριάκος Βελόπουλος. Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη, στη ΔΕΘ.

Σημαία 57 μέτρων και 900 ευρώ!

Ο κ. Βελόπουλος, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θέματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη , αποφάσισε πουρνό-πουρνό να αρχίσει τις ερωτήσεις, αρμοδίως. Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ερωτά «αν είναι σε γνώση του η ενέργεια της νέας διοίκησης της ΔΕΘ, τους λόγους για τους οποίους η νέα Διοίκηση προχώρησε στην επιεικώς αχαρακτήριστη και πρωτοφανή αυτή κίνηση και αν θα παρέμβει άμεσα ώστε να επανατοποθετηθούν οι σημαίες στη θέση τους».

Ads

Τα πράγματα φωτίζονται με την ανακοίνωση της HELEXPO AE που είναι η υπεύθυνη εταιρία για τον σημαιοστολισμό της ΔΕΘ και του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». «Η Διοίκηση της Helexpo α.ε. δεν κατανοεί το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι το σύνολο των φθαρμένων σημαιών στους ιστούς του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης αντικαταστάθηκε από την ελληνική σημαία, το ανώτατο εθνικό σύμβολο. Όσον αφορά στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» αποφασίστηκε για λόγους εξορθολογισμού του κόστους να μη γίνει κανένας σημαιοστολισμός» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs η κάθε σημαία – καθώς οι παλαιές καταστράφηκαν- κοστίζει 900 ευρώ ενώ το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί στον προμηθευτή ανερχόταν στις δώδεκα χιλιάδες ευρώ. Το εμβαδόν της σημαίας είναι 57 τετραγωνικά μέτρα!

Η ιστορία της τοποθέτησης σημαιών του δήμου χρονολογείται το 2004 όταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της HELEXPO A.E. και κουμπάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Θέμης Καρτιώτης αποφάσισε να υποστείλει τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τις αντικαταστήσει με αυτές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κίνηση παράλογη κατά πολλούς, αφού οι σημαίες του δήμου τοποθετούνται μόνο στα δημοτικά μέγαρα και όχι στα δημοτικά κτίρια!