Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Λαυρίου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι της Κερατέας. Η πρόσβαση στη λεωφόρο έχει διακοπεί, από την είσοδο της Κερατέας μέχρι την διασταύρωση Πέτα, από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Ads

Οι κάτοικοι άδειασαν μπάζα στο δρόμο, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Κερατέας – Κουβαρά.

Στο μεταξύ, με επιστολή του ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος απαντά στις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση, σύμφωνα με τις οποίες ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα «πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί».

«Αυτό το έργο που θέλετε ‘πάση θυσία’ να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι», αναφέρει στην επιστολή ο κ. Θηβαίος και επισημαίνει πως τα λόγια του υπουργού ακούγονται στα αυτιά όσων αντιτίθενται στο έργο «όπως τα ‘αποφασίζουμε και διατάσουμε’ του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου” και διερωτάται αν “σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς».

Ads

«Η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική σας», αν τα γεγονότα εξελιχθούν σε «καταστροφική καταιγίδα», προσθέτει και κάνει λόγο για «χρυσά κυβερνητικά κλουβιά», αμφισβητεί το λόγο τιμής και την υπευθυνότητα του υπουργού, υποστηρίζει ότι ψεύδεται όταν λέει ότι κινδυνεύει η διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής και μιλά για «εισβολείς και δυνάστες».