«Επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου. Διαψεύδουν την καταγγελία το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας και η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας.

Ads

Επιπλέον, η οργάνωση κάνει λόγο για «”έντεχνο” αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης» και μιλά για «παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη».

Όποιος μετανάστης θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα βίας, μπορεί να υποβάλει μήνυση, και να πάει σε ιατροδικαστή για να αποδειχθεί αν έχει ή όχι χτυπήματα, αναφέρει ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Ευάγγελος Τζάντζαλος, λέγοντας πως οι εντολές που έχουν δοθεί στους λιμενικούς είναι να μη χρησιμοποιείται βία και να μην γίνεται κακομεταχείριση.

Όποιος έχει κάτι να καταγγείλει, είτε είναι οργάνωση είτε φυσικό πρόσωπο, μπορεί να το κάνει, και η Αστυνομία θα διατάξει έρευνα, δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας.

Ads