70 φοιτητές, 12 πανεπιστήμια, 6 χώρες της Μέσης Ανατολής. Θα μπορούσε να είναι εκρηκτικό μείγμα, όμως το Κάμπινγκ Φιλίας που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στην Καλάνδρα Χαλκιδικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επιχειρεί να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές με δημιουργικό τρόπο.

Ads

του Μιχάλη Γουδή
Ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου κατέφτασαν στην κατασκήνωση του Α.Π.Θ. φοιτητές από το Ιράκ, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Τυνησία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Κάμπινγκ Φιλίας των Λαών της Μέσης Ανατολής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού “Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών”. Αυτό το πολυσυλλεκτικό μείγμα των φοιτητών θα συνυπάρξει στις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι τις 19 του μήνα, ανταλλάσσοντας ιδέες, συμμετέχοντας σε θεματικά εργαστήρια και οργανώνοντας δράσεις στους τομείς της Τέχνης και των Επιστημών.

Στη διάρκεια του «κάμπινγκ φιλίας» θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στη Βεργίνα, περίπλους του Αγίου Ορους, πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις καθώς και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αστρονομική παρουσίαση του καθηγητή Αστροφυσικής, Γ. Συραδάκη.

Ads

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το Α.Π.Θ. σχεδιάζει να διοργανώσει διεθνές συμπόσιο, με τίτλο «Βυζάντιο και Αραβικός κόσμος – Συνάντηση Πολιτισμών», στο διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Α.Π.Θ.

* Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Τσουφλίδη