Στην υποψηφιότητα του προέδρου της «Τεχνόπολης» και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Τάσου Τζήκα, για τον δήμο Θεσσαλονίκης κατέληξε η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Ads

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που είχε καταθέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκε υπέρ του κ. Τζήκα και δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΝ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που επίσης είχε καταθέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, καθώς και οι άλλοι εκπρόσωποι της παράταξης στη διαπαραταξιακή, δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν πολιτικά με την υποψηφιότητα Τζήκα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, να κουβεντιάσουν και να συμπαραταχθούν με την παράταξη, λέγοντας ότι είναι η παράταξη που ενώνει και κερδίζει. «Με υποψήφιο εμένα, που κατά γενική ομολογία και κατά γενική μέτρηση, είμαι μια προσωπικότητα που ενώνει και κερδίζει, να πάμε να ανατρέψουμε το σύστημα», δήλωσε.

Ads

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου, παρατήρησε ότι νιώθει πικρία και σημείωσε ότι «η παράταξη του συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και για κάποιο λόγο την απέβαλαν». Κάλεσε, επίσης, και τον Τάσο Τζήκα να συμπαραταχθεί με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε επίσης: “Φούσκα” το διαπαραταξιακό για το δήμο Θεσσαλονίκης;