Όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να μονιμοποιηθούν. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε χθες την προσφυγή 30 εργαζόμενων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο δύο ημέρες πριν δικαίωσε προσωρινά 104 συμβασιούχους του Δήμου.

Ads

Συγκεκριμένα, οι 15 εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και 15 στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους κι έως ότου συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

Στην προσφυγή τους, που απορρίφθηκε, οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπογραμμίζοντας ότι εργάζονται με αυτό το καθεστώς για αρκετά χρόνια. Ορισμένοι δε εξ αυτών, υποστηρίζουν ότι για λίγους μόνο μήνες δεν μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο «Παυλόπουλου». Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα.

Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο δικαίωσε -προσωρινά- την Τετάρτη 104 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την 1η Σεπτεμβρίου. Το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων εξέδωσε προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη της σύμβασής του. Και αυτοί οι συμβασιούχοι έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία υποστηρίζουν ότι καλύπτουν «διαρκείς και πάγιες ανάγκες» στις υπηρεσίες του δήμου όπου εργάζονται και γι’ αυτό ζητούν να παραμείνουν στη θέση τους.

Ads

Όπως τονίζουν νομικοί, καταλυτική για την τύχη όλων των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποτελέσει απόφαση που θα λάβει το προσεχές διάστημα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου.