Το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 19:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι δεν θα επιτραπεί η πώληση της ΕΥΑΘ.

Ads

Το συντονιστικό πολιτών και φορέων σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει πως«Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ» και προσθέτει: «Ζητάμε την διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Είμαστε η πλειοψηφία και θα το δείξουμε». «Το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό» προσθέτει.
 
Η πορεία που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα καταλήξει, σε ένδειξη αλληλεγγύης, στην ΕΡΤ3 στην Λ. Στρατού όπου και θα ακολουθήσει συναυλία,  στις 21.00, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Ξέμπαρκοι, Γιώργος Καζαντζής, Μαρία Θωϊδου, Κώστας Πρατσινάκης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Μάκης Αϊβαζόγλου. Επιπλέον η Κατερίνα Κλεάρχου θα παρουσιάσει τα παραμύθια του νερού.
 
Αύριο, Παρασκευή 28 Ιούνη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην συνέλευση μετόχων της ΕΥΑΘ στο Hyatt προκειμένου το κίνημα να διαδηλώσει την αντίθεση του στην πώληση της ΕΥΑΘ.
 
Το SOSτε το νερό στο Δημαρχείο
 
Πανό μεγάλων διαστάσεων κρεμάστηκε χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από το SOSτε το Νερό. Το πανό αναφέρεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και καλεί σε δημοψήφισμα για να ακουστεί η φωνή του Θεσσαλονικέων που αντιτίθενται στο ξεπούλημα. Η δράση αυτή είχε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων  Εργαζομένων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU).
 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΕΥΑΘ, Γ. Αρχοντόπουλος, μίλησε στο alterthess.gr