Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης αποσύρει ο επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη», Τάσος Τζήκας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Ads

«Οι τελευταίες εξελίξεις, στο χώρο της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, δίνουν ένα σαφές πλεονέκτημα στον Γιάννη Μπουτάρη» είπε, επισημαίνοντας ότι παρά τις «επιφυλάξεις» κάποιων, «η κοινωνία της πόλης θέλει αλλαγή και ενότητα» και «δε θέλει να επικρατήσει το διχαστικό κλίμα των εκλογών του 2006». «Συνεκτιμώντας λοιπόν όλα αυτά και έχοντας σα βασικό στόχο «την ενότητα για την αλλαγή», παραιτούμαι από την υποψηφιότητα μου για το δήμο Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

Ακόμα, επισήμανε ότι «από την αρχή είχε μιλήσει για διαθεσιμότητα και όχι για υποψηφιότητα» και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το διαπαραταξιακό όργανο των έξι κινήσεων της αντιπολίτευσης – το οποίο χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη διαδικασία συλλογικότητας και συνεννόησης, που έχει δημιουργήσει προίκα για την πόλη» – κατέληξε στη δική του υποψηφιότητα, οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα, όταν λείπουν αυτές οι δυνάμεις που έκλιναν προς τη μεριά του κ. Μπουτάρη. Βεβαίως και το διαπαραταξιακό μπορεί να συνεχίσει την πορεία του αλλά είναι άλλα πια τα δεδομένα» τόνισε. Υπογράμμισε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μπουτάρη το επόμενο διάστημα.

«Πρόθεσή μου είναι να μην είμαι σε κανένα ψηφοδέλτιο» είπε, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει εσωτερική διαδικασία για την επισημοποίηση της στάσης του στην κίνηση «Θεσσαλονίκη-Δημιουργική Πόλη», που ξεκαθάρισε ότι «θα παραμείνει ενεργή και θα ασκεί κριτική» και παρεμβάσεις στα δημοτικά πράγματα, «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

Ads