«Πιστεύω ότι ο Άνθιμος δεν είναι κακός άνθρωπος, έχει ορισμένες αντιλήψεις. Φαντάζομαι ότι μέσα στα νεύρα του, επειδή κι εγώ τον είπα Μουτσαχεντίν, είπε αυτό που είπε» δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στη δήλωση του μητροπολίτη Άνθιμου, «όσο είμαι εγώ μητροπολίτης, δημαρχία δε θα δει ο Μπουτάρης».

Ads

«Άνθρωπος είναι κι αυτός και μπορεί να κάνει και λάθη» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πως έχει διαφορετικές αντιλήψεις με τον μητροπολίτη, δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να επηρεάσει τη θεσμική συνεργασία της Εκκλησίας με το δήμο.

«Συγχωροχάρτι» για το Μπουτάρη ζήτησε ο Ψωμιάδης

Εν το μεταξύ, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τον νέο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ads

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι στάθηκε όρθιος και δεν γονάτισε. Τόνισε πως «η Εκκλησία δεν πρέπει να είναι βουβή. Αν ζούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος η κοινωνία θα ήταν διαφορετική» ανέφερε, σημειώνοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πάνε κοντά στην Εκκλησία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Μπουτάρη και αφού παρατήρησε ότι τον άκουσε να μιλάει λογικά, παρότρυνε τον μητροπολίτη «να του δώσει συγχωροχάρτι».

Ο μητροπολίτης απάντησε πως η απόφασή του είναι να μην μιλήσει για τον κ. Μπουτάρη, προσθέτοντας ότι θα συζητήσουν οι δυο τους όταν θα τον επισκεφθεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Επιπλέον εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή του κ. Ψωμιάδη επειδή, όπως είπε, «έχει εμπειρία και αγαπάει την Εκκλησία και την πατρίδα». Σχετικά με τα κηρύγματα που κάνει από άμβωνος επισήμανε ότι είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου και το κριτήριό του δεν είναι κομματικό, αλλά το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι ως μικρότερος επισκέφθηκε αυτός τον κ. Μπουτάρη, διότι προεκλογικά είχε δώσει την υπόσχεση ότι πρέπει να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα προβλήματα δεν περιμένουν και δεν έχουν «χρώμα». Διευκρίνισε ότι ο ίδιος ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα για δήμαρχο, όμως δήμαρχος είναι ο κ. Μπουτάρης και σήμερα είναι μια άλλη μέρα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι με τον Ψωμιάδης έχουν κοινό στοιχείο το γεγονός ότι αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό παρά το γεγονός ότι απέχουν ιδεολογικά. Τέλος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη, διότι, οι θεσμοί του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του μητροπολίτη πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.