Τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 σκοπεύει να διεκδικήσει ο ∆ήµος Θεσσαλονίκης, σε µια προσπάθεια να παρουσιάσει στο νεανικό κοινό την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, αλλά και να προσελκύσει νέους ώστε να την επισκεφτούν.

Ads

Μιλώντας για την απόφαση της διοίκησης του δήμου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή µεσογειακή πόλη µε τους περισσότερους νέους σε σχέση µε τον γενικότερο πληθυσμό της, καθώς το ποσοστό τους κυμαίνεται µεταξύ 12% και 13%. «εχουµε εµπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην προσπάθεια για ανάληψη της διοργάνωσης, που µετρά µόλις τρία χρόνια ζωής, θα «επιστρατευτούν» όλοι οι φορείς της πόλης, σύμφωνα με το νέο Δήμαρχο. «Θα κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς, πανεπιστήμια, ιδιώτες και εθελοντές και δεν θα κοστίσει οικονοµικά στην πόλη», ανέφερε η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας του ∆ήµου Θεσσαλονίκης, που θα περιστρέφεται γύρω από την έννοια του χρόνου, υποδεικνύοντας έτσι την ιστορική διαδροµή της πόλης και τον ρόλο της στην περιοχή, θα πρέπει να κατατεθεί έως την 1η Μαΐου, ενώ η απόφαση για το ποια πόλη θα αναδειχτεί ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014 αναµένεται να ληφθεί τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες.

Ads