Καταγγελίες έγιναν από ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην Ηλεία για τη διαχείριση του ποσού των 139.600 ευρώ που αφορούσε την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων του νομού απο τον Ερύμανθο, αφού 139.600 ευρώ πήγαν σε «εταιρεία-φάντασμα». Το 75% του ποσού αυτού παρείχε το Ταμείο Συνοχής ΙΙ ενώ το υπόλοιπο εθνικοί πόροι.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» οι καταγγελίες αναφέρουν οτι μόνο «ψίχουλα» ήταν τα έσοδα των τοπικών ΜΜΕ ενώ η εταιρεία που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν διαφορετική από εκείνη θα αναλάμβανε το έργο έπειτα απο διεθνή διαγωνισμό.

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας δεν κατάφερε με ανακοινώσεις του να διαλευκάνει το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε σε σχετικό έγγραφο «Οι υπηρεσίες Προβολής και Δημοσιότητας αποτελούν ξεχωριστό και αυτοτελές υποέργο, η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου έγινε στις 23-3-2007 ανάδοχος ήταν η εταιρεία COMMUNICATION EFFECT με προϋπολογισμό σύμβασης 110.271.40 € χωρίς το ΦΠΑ.» και σημείωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία, μέσα στα πλαίσια της σύμβασής της υλοποίησε και παρέδωσε τα εξής:

  • Κατασκευή και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ψηφιακής εκτύπωσης 54.600 ευρώ.
  • Καταχωρήσεις και μεταδόσεις σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ 27.000 ευρώ.
  • Δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων και παραγωγή μακετών 6.700 ευρώ.
  • Παραγωγή ενημερωτικών εντύπων 5.880 ευρώ.
  • Οργάνωση και λειτουργία γραφείου τύπου 4.930,92 ευρώ.
  • Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας 4.200 ευρώ.
  • Διανομή ενημερωτικών εντύπων σε όλο το Νομό με το σύστημα «πόρτα–πόρτα» 4.200 ευρώ.
  • Συνεντεύξεις τύπου –διοργάνωση ημερίδας 3.800 ευρώ.
  • Δημιουργία και εκτύπωση αφισών 2.200 ευρώ.

Ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ απορούν για το υψηλό κόστος και ζητάνε να τους γίνει γνωστό ποιοί ήταν οι κατασκευαστές των διαφημιστικών πινακίδων και των εντύπων. « Εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Μας ζήτησαν να μεταδώσουμε έναν μεγάλο αριθμό διαφημιστικών σποτ έναντι 200 ευρώ και αρνηθήκαμε» δήλωσε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion FM Δημήτρης Κολόκας. Ούτε ένα ευρώ δεν έλαβε και η εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «Αυγή» σύμφωνα με δήλωση του εκδότη Ανδρέα Καπογιάννη.

Ads

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός « Ο ΚΟΣΜΟΣ» έλαβε επίσης για την μετάδοση διαφημιστικού σποτ μόλις 500 ευρώ, ενώ 1.000 και 1.500 ευρώ πήραν αντίστοιχα οι καθημερινές τοπικές εφημερίδες «ΠΡΩΙΝΗ» και «ΠΡΩΤΗ».