Μια νέα υπόθεση ομηρίας αλλοδαπού εργάτη, υπήκοος Μπαγκλαντές (22 ετών), από ομοεθνείς του αποκαλύπτεται στην Ηλεία στην περιοχή της Ανδραβίδας. Η αστυνομία συνέλαβε τον ένα δράστη, ένας 25χρονος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του ηλικίας 21 και 20 ετών.

Ads

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «οι τρεις δράστες μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς τους απήγαγαν τον 22χρονο τον οποίο μετέφεραν και δέσμευσαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ από τον ίδιο και συγγενικά του πρόσωπα στο Μπαγκλαντές».
 
«Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησης οι δράστες χτυπούσαν και απειλούσαν για τη ζωή του τον απαχθέντα, ενώ του αφαίρεσαν και το χρηματικό πόσο των 775 ευρώ που κατείχε. Παράλληλα συγγενικά πρόσωπα του 22χρονου στο Μπαγκλαντές κατέβαλλαν το πόσο των 2.000 ευρώ για την ελευθέρωση του».
 
Ο 22χρονος απαχθέντας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε πρόχειρο παράπηγμα, δεμένος σε σιδερένιο πάσαλο. Σε βάρος του 25χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της παράνομη κατακράτηση της εκβίασης και της ληστείας.
 
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr «για ακόμα μια φορά έρχεται στο φως η ύπαρξη εγκληματικών ομάδων που εκμεταλλεύεται την αναζήτηση ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, στις καλλιέργειες της Ηλείας και κρατούν ανθρώπινες ζωές στα χέρια τους, μη διστάζοντας μάλιστα να φτάσουν και στη δολοφονία. Όπως έχει γίνει δηλαδή σε άλλες δύο περιπτώσεις αλλοδαπών, όπου ομοεθνείς τους κατήγγειλαν στην Αστυνομία πως είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν θαμμένοι σε Ανδραβίδα και Πηνεία».