Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν κάτοικοι και φορείς του Ζωγράφου αντιδρώντας στην πρόθεση του δημάρχου να εκχωρήσει για κατασκευή υπόγειων γκαράζ τις κεντρικότερες πλατείες και άλλα δημοτικά οικόπεδα. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες αποκλείστηκαν οι αίθουσες του ΚΑΠΗ και του Συλλόγου Εργαζομένων και ακυρώθηκαν οι δημοπρατήσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Ads

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων, απέναντι από το νεκροταφείο Ζωγράφου επρόκειτο να δημοπρατηθεί η Πλατεία Ελευθερίας. Έξω από την αίθουσα συγκεντρώθηκαν από νωρίς μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για την Πλατεία Ελευθερίας αλλά και μέλη της Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου, οι οποίοι εμπόδισαν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.

Ομοίως στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ζωγράφου μέλη συλλόγων και τοπικών φορέων εμπόδισαν τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου κατασκευής υπόγειων πάρκινγκ σε άλλα δύο δημοτικά οικόπεδα.

Τέλος, στο δημαρχείο Ζωγράφου μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για την Πλατεία Μερκάτη έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας χωρίς όμως να γίνει αποκλεισμός, κατά την ώρα που είχε προγραμματιστεί η δημοπράτηση αντίστοιχου έργου για την ομώνυμη πλατεία.

Ads

Οι κάτοικοι του ζωγράφου προχωρούν και σε νομικές ενέργειες για την προστασία των ελεύθερων χώρων της περιοχής και για την ανάσχεση των σχεδίων του δημάρχου Γιάννη Καζάκου. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης. Την προσεχή Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κατοίκων για την Πλατεία Ελευθερίας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15 – Εξάρχεια) για την οικονομική ενίσχυση των κινητοποιήσεων και του δικαστικού αγώνα τους.