Στην τελική ευθεία για την απομάκρυνση των «Αγανακτισμένων» που έχουν εναπομείνει στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο βρίσκονται ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι αρμόδιες αρχές. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, προφανώς αποφασισμένος να ακολουθήσει… τα βήματα του δημάρχου Αθηνών, είχε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με τις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε τη συνδρομή τους για την απομάκρυνση των σκηνών του Λευκού Πύργου.

Ads

Ο Αγγελιοφόρος αναφέρει ότι η αντίστοιχη πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, διευκόλυνε τον κ. Μπουτάρη να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη επιχείρηση… “εκκαθάρισης” με αυτή του Συντάγματος. Μάλιστα, ενδέχεται αυτό να έχει γίνει μέχρι την προσεχή Κυριακή. Σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει και μεταξύ των αρμοδίων στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι και εδώ θα ακολουθηθεί το «μοντέλο» της Αθήνας, όπου οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας στην όλη επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Αθήνας έγιναν και συλλήψεις.

Ads

Σε δηλώσεις του, σήμερα στην ΕΤ3, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπουτάρης, επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση με αυτή του δημάρχου της Αθήνας για την απομάκρυνση των σκηνών από το Λευκό Πύργο. Υπογράμμισε ότι για να προχωρήσει περιμένει την παρέμβαση της εισαγγελίας. Αναφέρθηκε πάντως και στο ζήτημα της καθαριότητας, την αντιδημαρχία της οποίας ανέλαβε ο ίδιος μετά την παραίτηση Αβραμίδη – τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συμμετοχή των ιδιωτών καθώς και οι εν λόγω εταιρείες απασχολούν εργαζόμενους.