Επίθεση δέχτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας δύο νεαροί μετανάστες από την Τυνησία στην παραλία του Καστελίου Κισσάμου, σύμφωνα με το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Ads

Όπως καταγγέλλει το Φόρουμ, τέσσερις Έλληνες, τους επιτέθηκαν με προτεταμένα κυνηγετικά όπλα. Αφού πυροβόλησαν πολλές φορές για να τους εκφοβίσουν, κινήθηκαν προς το μέρος τους και οι δύο νεαροί Τυνήσιοι, 20 και 21 ετών, αντίστοιχα, φοβούμενοι, έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν. Οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία, έσυραν τους δύο μετανάστες στην ξηρά κι άρχισαν να τα χτυπούν με τα κοντάκια των όπλων τους και ξύλινες ράβδους, για να τους εγκαταλείψουν τελικά αιμόφυρτους στην παραλία του Καστελίου.

Οι δύο μετανάστες, μεταφέρθηκαν στον Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων. Έφεραν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Στον ένα από αυτούς έγιναν 24 ράμματα, ενώ ο άλλος είχε κατάγματα στο χέρι και το πόδι. Σήμερα, οι δύο μετανάστες έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Ο Αμπντούλ Χατζή, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης σημειώνει πως «καθημερινά σχεδόν, μας παίρνουν τηλέφωνο από το Καστέλι και μας καταγγέλλουν ότι ακόμη κι όταν πηγαίνουν να πληρωθούν από τους εργοδότες τους, τους χτυπάνε και στη συνέχεια καλούν την αστυνομία να τους συλλάβει επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής».

Ads

Για τους δύο Τυνήσιους, ο κ. Χατζή σημείωσε ότι δεν είχαν δώσει την παραμικρή αφορμή και ότι έπεσαν θύματα συμμορίας που επιτίθεται εναντίον μεταναστών. Κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν δράση και τη δικαιοσύνη να παρέμβει προκειμένου να δοθεί τέλος στα κρούσματα ρατσιστικής βίας.