Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στο ΛΑΟΣ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό που στήριξε ο ΛΑΟΣ, Λάζαρος Μινασίδης, τάχθηκε υπέρ του Μάρκου Μπόλαρη, διαφοροποιούμενος από τον επικεφαλής του συνδυασμού Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις είχε χτες ανακοινώσει τη στήριξη του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ads

Σε γραπτή του δήλωση ο Λάζαρος Μινασίδης καλεί τους πολίτες «κατά την επαναληπτική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, να τιμήσουν την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη με την ψήφο τους, ώστε να εμείνουν στη λογική της καθαρότητας, εντιμότητας και ήθους, που εκφράστηκε από το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού μας : Καθαρά Χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές Λύσεις».

Μάλιστα, τονίζει ότι η ψήφος θα πρέπει να δοθεί στον Μάρκο Μπόλαρη ώστε «να εναντιωθούμε στις πρακτικές διασπάθισης του δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση ιδίων και μικροκομματικών ωφελειών που επί χρόνια αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την ευημερία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της περιφέρειας».

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού, Κυριάκου Βελόπουλου. «Επειδή το μόνο πράγμα που δε νικιέται είναι η ανοησία και επειδή ο Νομός Πέλλας έχει αποδείξει ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις Τρεμόπουλου, εμείς δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με τον Τρεμόπουλο, στηρίζοντας τον κ. Μπόλαρη», δήλωσε.

Ads

«Εάν τώρα κάποιοι ως σκοτεινές εξαιρέσεις ξεπερνούν την εθνική συνείδηση, θα τους κρίνει η ιστορία. Δεν υπάρχει πλέον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο Νομό Πέλλας, η δήλωση οποιουδήποτε αφορά αυτόν και μόνο, εμείς τον αφήνουμε στη μοναξιά του», προσθέτει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ο Μάρκος Μπόλαρης καλεί τον αντίπαλό του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες για «έργα μαϊμού» στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, διότι, όπως τονίζει, «η σιωπή σημαίνει ενοχή».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μάρκος Μπόλαρης επισήμανε ότι ο ίδιος μίλησε πολιτικά για το ζήτημα και από Δευτέρα είναι υπόθεση της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «πανικόβλητο» και τον κατηγόρησε ότι δίνει υποσχέσεις για δουλειά σε άνεργους νέους.

Σχετικά, με τη στήριξη του Κυριάκου Βελόπουλου στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Μάρκος Μπόλαρης σημείωσε ότι «το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βελόπουλος εκτόξευε κατηγορίες εναντίον του κ. Ψωμιάδη για θέματα αδιαφάνειας».

Τέλος, στην εκλογική μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος με τους Οικολόγους Πράσινους Χρήστος Μάτης ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη.