Χωρίς περίπτερο στην 76η Διεθνή Έκθεση αυτή τη χρονιά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο δήμος δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, για να την προβάλει, αλλά ούτε έχει κανέναν σπουδαίο συμβολισμό για να χρηματοδοτήσει μια τέτοια προβολή. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί την προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου άνευ νοήματος καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά το έργο της δημοτικής αρχής.

Ads

Από το περιβάλλον του δημάρχου, σημειώνεται ότι σε μία εποχή ύφεσης και με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεδομένα, οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου είναι περιττή. Ό ίδιος ο δήμαρχος φέρεται να χαρακτήρισε μάλιστα τις συγκεκριμένες δαπάνες, περιττή σπατάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος σκοπεύει να ακολουθήσει ριζικά διαφορετική στρατηγική όσον αφορά τη συνολική θέση του δήμου έναντι της Γενικής Εκθέσεως από αυτήν που τηρούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προκάτοχός του.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου έρχεται σε μία εποχή έντονου προβληματισμού τόσο για την χρησιμότητα της Γενικής Έκθεσης όσο και για την παρουσία της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων. Η απόφαση του κ. Μπουτάρη πάντως φέρεται να δημιουργήσε αρνητικό κλίμα μεταξύ του δήμου και των στελεχών της ΔΕΘ και της HELEXPO.