Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλους τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Μητρουλιάς.

Ads

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιώνει τη διενέργεια ελέγχων για να διαπιστωθεί εάν οι άδειες εγκατάστασης των εκδιδόμενων γυναικών σε οίκους ανοχής πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη ανεξάρτητης επιτροπής που το προηγούμενο διάστημα κλήθηκε να εξετάσει τα αιτήματα ενδιαφερόμενων για έκδοση αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων ως οίκων ανοχής και διαπίστωσε ότι «τα πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν παραποιημένα στοιχεία ως προς την απόσταση των οικημάτων από εκκλησίες ή σχολεία».

Προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο θέμα είχε διαταχθεί κατά το παρελθόν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων περιοχών όπου λειτουργούν τα οικήματα, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι οι άδειες που εγκρίνονται δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Ads