Διχογνωμία επικρατεί σχετικά με την θέση που θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, με τον τέως δήμαρχο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιθυμεί ο ανδριάντας να στηθεί και να παραμείνει δίπλα σ’ εκείνον του Μ. Αλεξάνδρου ενώ ο διάδοχός του, Γιάννης Μπουτάρης σχεδιάζει την τοποθέτησή του σε άλλο σημείο, εκατό μέτρα παραπέρα.

Ads

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ετοιμάζεται πάντως – σε συνεργασία με το Ιδρυμα Καραμανλή – να κάνει ο ίδιος τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Σερραίου πολιτικού, αν και δεν είναι βέβαιο το που θα πάει τελικά.

Ερώτημα παραμένει επίσης το εάν ο νέος δήμαρχος της πόλης, που είναι πνιγμένη στα σκουπίδια, θα παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων. «Θα το αποφασίσω την τελευταία στιγμή», ήταν η απάντηση του κ. Μπουτάρη στην ερώτηση της «Καθημερινής» και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή θα συστήσει επιτροπή ειδικών η οποία θα αποφανθεί για το ενδεδειγμένο σημείο της Νέας Παραλίας, στο οποίο θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας.

Ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με τα αποκαλυπτήρια, το θέμα έχει προκαλέσει τριβές της νέας δημοτικής αρχής με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, αλλά και την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κατηγορούν ευθέως τον κ. Μπουτάρη ότι «δεν θέλει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη» και τον τελευταίο να δηλώνει ότι «αισθάνομαι ντροπή για την εκμετάλλευση της ιστορίας του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τους επιγόνους του».

Ads