Tη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ύστερα από επιστολή της διευθύντριας της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Εύας Μπαλωμενάκη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου.

Ads

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Τηλεόραση», ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε πως «η ΕΔΕ ανατέθηκε στον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Γιώργο Αρχοντάκη, ο οποίος εντός δέκα ημερών θα πρέπει να υποβάλει το πόρισμά του».

Η κ. Μπαλωμενάκη υποστηρίζει στην επιστολή της: «Στον εργασιακό μου χώρο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα, παρατηρώ καθημερινά τους μαυραγορίτες της υγείας συναδέλφους μου να πλουτίζουν συνεχώς εις βάρος των ασθενών, που δήθεν εθελουσίως τους καταθέτουν τις χρηματικές ταρίφες (φακελάκια), το ύψος των οποίων η μεγαλοπρέπειά τους έχει καθορίσει».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, η κ. Μπαλωμενάκη στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα κληθεί να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει.

Ads

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων με αφορμή τις συγκεκριμένες αναφορές κάλεσε και τους πολίτες, αν αντιλαμβάνονται συμπεριφορές χρηματισμού από γιατρούς, να το καταγγέλλουν επώνυμα.