Στοιχεία «φωτιά» για την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος δικαστών που έριχνε στα… μαλακά ή λειτουργούσε ευνοϊκά υπέρ των κατά καιρούς κατηγορουμένων αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ζαχάρως, προτίθενται να καταθέσουν επώνυμα στις δικαστικές αρχές δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Ads

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 27/7/2010

Μετά το ρεπορτάζ της «Ε» για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δύο εκ των δημοτικών συμβούλων μίλησαν στην «Ε» και κατήγγειλαν επώνυμα την ύπαρξη κυκλώματος, καλώντας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης να διερευνήσουν σε βάθος όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας, αποκάλυψε χθες στην «Ε» ότι σε πλήθος δικών όπου ήταν κατηγορούμενος ο προσφάτως τεθείς σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς, πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως, απολάμβανε μιας περίεργα ευνοϊκής μεταχείρισης στο Εφετείο της Πάτρας.

Ads

Οπως ανέφερε, υπάρχει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερος προβληματισμός λόγω των διασυνδέσεων του πρώην δημάρχου με τα συγγενικά πρόσωπα του δικαστικού, καθώς τις περισσότερες φορές οι υποθέσεις που αφορούσαν τον τέως δήμαρχο ήταν κατά περίεργο τρόπο στις τελευταίες θέσεις του πινακίου, με αποτέλεσμα αυτές να αναβάλλονται συνεχώς.

Ο κ. Μπούσμπουρας περιέγραψε στην «Ε» δύο χαρακτηριστικές και σκανδαλώδεις -όπως τις χαρακτήρισε- αναβολές δικών με κατηγορούμενο τον τέως δήμαρχο της Ζαχάρως. «Πριν από περίπου ένα χρόνο η δικηγόρος του δημάρχου εμφανίστηκε στο Εφετείο Πατρών και είπε στους δικαστές ότι ζητεί την αναβολή, επικαλούμενη επίσκεψη υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζαχάρω. Αυτό ήταν ψευδές. Τέτοια επίσκεψη εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε και παρ’ ότι το αναφέραμε στο δικαστήριο και φωνάξαμε και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα μέσα στην αίθουσα, εντούτοις το δικαστήριο έδωσε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης βάζοντας απλά τη δικηγόρο να ορκιστεί ψέματα», λέει στην «Ε» ο κ. Μπούσμπουρας.

Κατήγγειλε επίσης ότι σε άλλη δίκη που έγινε ξανά στο Εφετείο Πατρών με κατηγορούμενο τον τέως δήμαρχο, ο δικηγόρος του ζήτησε την αναβολή της δίκης λόγω της μετάβασης του δημάρχου σε πόλη της Ιταλίας για αδελφοποίηση μαζί της. «Και τότε διαμαρτυρηθήκαμε έντονα ότι αυτή η αδελφοποίηση είχε γίνει στο παρελθόν και ότι ήταν πρόσχημα να αναβληθεί η δίκη, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε», ανέφερε στην «Ε» και πρόσθεσε ότι εφ’ όσον κληθεί από τις δικαστικές αρχές θα μιλήσει με λεπτομέρειες.

«Αλλαξαν το κατηγορητήριο»

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλόπουλος κατήγγειλε στην «Ε» ότι κατά περίεργο τρόπο σε υποθέσεις που ήταν κατηγορούμενος ο τέως δήμαρχος της Ζαχάρως στο Εφετείο της Πάτρας, υπήρξε αναβολή κάποιων υποθέσεών του τέσσερις και πέντε φορές μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών…

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε στην «Ε» ένα παράδειγμα εκδίκασης υποθέσεων του τέως δημάρχου στο Εφετείο Πατρών. «Την 1η Απριλίου 2008 πήγαμε στο Εφετείο της Πάτρας για να παραστούμε ως μάρτυρες σε δίκη όπου κατηγορούμενος ήταν ο τέως δήμαρχος με την 603/2007 κλήση για υποβάθμιση περιβάλλοντος σε περιοχή Natura 2000. Το δικαστήριο ξεκίνησε αλλά ξαφνικά διέξοψε, για να γίνει -όπως μάθαμε- αλλαγή κατηγορητηρίου λόγω προσκόμισης νέων στοιχείων. Από τότε κανείς, ποτέ, δεν έμαθε την έκβαση της υπόθεσης, ούτε εμείς κληθήκαμε να παραστούμε ως μάρτυρες», ανέφερε και τόνισε ότι θα δώσει κάθε στοιχείο στις δικαστικές αρχές αν του ζητηθεί.

«Αποκυήματα της φαντασίας» χαρακτήρισε το περιβάλλον του τέως δημάρχου Ζαχάρως τις ανωτέρω καταγγελίες και τις απέδωσε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης.