Το πολιτικό µέλλον του νυν περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνεται σήμερα ο οποίος δικάζεται για παράβαση καθήκοντος µετά την παρέµβασή του υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίµων στον οποίον είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Ads

ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δικάζεται σήµερα στην αίθουσα του Πενταµελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση µείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων.

Οι νοµικές απόψεις για τις επιπτώσεις ενδεχόµενης τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης διίστανται, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα µε την ιδιότητα του νοµάρχη. Η µία πλευρά εκτιμά ότι ο Π. Ψωµιάδης πρέπει να διατηρήσει το αξίωµά του ακόµη και σε περίπτωση δευτεροβάθµιας καταδίκης και ώσπου αυτή να καταστεί αµετάκλητη από τον Αρειο Πάγο καθώς κατηγορείται για αδίκηµα που τέλεσε ενόσω ήταν νοµάρχης (το 2005). Ωστόσο, άλλοι νοµικοί επισηµαίνουν ότι τέτοιο δίληµµα δεν τίθεται, τονίζοντας µάλιστα ότι ο Παναγιώτης Ψωµιάδης έπρεπε να είχε ήδη τεθεί σε αργία από την πρώτη ηµέρα που εξελέγη περιφερειάρχης, σύµφωνα µε το άρθρο 236, παρ.2 του «Καλλικράτη».